474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterecký trenér Michal Jäger zhodnotil uplynulou sezónu kladně

Druholigový kolotoč zápasů už je dávno za námi a tak tu pro vás máme rozhovor s trenérem kláštereckých hokejistů Michalem Jägerem, který převzal tým v prosinci a dostal naše hokejisty až na konečné třetí místo v soutěži.

V nové sezóně nepředváděl klášterecký tým pod vedením Ladislava Kubáta příliš pohledný hokej a po několika špatných výsledcích se tak vedení klubu s tímto trenérem rozloučilo a angažovalo staronového trenéra Michala Jägera, který po předešlé veleúspěšné sezóně putoval do prvoligové Kadaně. Výsledky Kadaně ale také neodpovídaly přáním vedení klubu a tak se Michal Jäger stěhoval jako asistent trenéra do druholigové Bíliny. Tam ale vydržel jen pár týdnů a putoval zpět pomoci kláštereckým hokejistům. Cíl mého angažmá byl jasný, dostat se na příčky, na které klášterecký hokej patří prozradil staronový trenér. Myslím, že od zápasu v Táboře, kde jsme prohráli až v prodloužení, se hra začala zvedat. Hlavně se změnil přístup hráčů a to především k tréninku, který je velmi důležitý a to se samozřejmě projevilo i v utkáních, která jsme následně odehráli. Nakonec jsme se dostali tam, kam jsme se dostali.

Ačkoliv spousta fanoušků přestávala věřit v zázrak, ten se nakonec stal. Klášterečtí hokejisté postoupili do play-off, kde v prvním kole narazili na Klatovy. Já myslím, že jsme postoupily přes Klatovy zaslouženě, řekl Michal Jäger. V těch utkáních jsme měli více ze hry, než Klatovy. Oni nás vlastně trestali hlavně z brejků. Hodně napověděla první dvě utkání, kdy bylo jasně, že série bude vyrovnaná. Společně s trenéry soupeře jsme říkaly, že to bude nejspíš na pět zápasů a to se taky nakonec opravdu také stalo.

V semifinále play-off narazil Klášterec na Řisuty a s nimi bohužel prohrál 0:3 na zápasy. Tím, že jsme hráli sérii s Klatovy dlouho, měli jsme minimum času na odpočinek. Navíc jsme měli velkou marodku a mančaft byl poskládaný ze zbytků juniorů, dokonce jsem musel obléknout do dresu i Davida Suka, který hrál poprvé po roce a půl a odehrál výborný zápas, vysekl poklonu bývalému hráči Klášterce Michal Jäger. Nicméně oproti loňsku byl kádr pro letošek velmi oslabený. Odešli nám takový hráči jako Roman Pražák, Martin Kocek, Martin Hartman nebo Jan Stehlík. Navíc se nám ke konci soutěže zranili Martin Kalinovič a Marek Jáchym a to se samozřejmě na týmu projevilo. Přesto se tady utvořila výborná parta a kluci dřeli a dělali všechno co bylo v jejich silách aby dostali klášterecký hokej tam kam patří.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >