474 376 851 hcklasterec@email.cz

Turnaj 4. tříd „O pohár starostky města Klášterec nad Ohří“

O víkendu 16. – 17. března se na kláštereckém zimním stadionu uskutečnil 1. ročník turnaje „O pohár starostky města Klášterec nad Ohří“. Turnaj pro hráče narozené v ročníku 2003 a mladší pořádala 4. třída HC Klášterec nad Ohří a pozvala si k poměření svých hokejových dovedností velmi kvalitní družstva v čele s extraligovými Karlovými Vary či Piráty z Chomutova. Šestici zúčastněných týmů doplnili kromě domácího celku družstva HC Baník Sokolov, IHC Písek a HC Děčín.

Systém turnaje byl spravedlivý – každý se potkal s každým, kdy se získané body započítávaly do společné tabulky. Za výhru v řádné hrací době, která byla po celý turnaj 2 x 15 minut čistého času, se udělovaly body tři, v případě remízy získaly oba týmy po bodu a v penaltovém rozstřelu se utkaly o extra bod.

V prvním hracím dnu bylo na plánu celkem 9 utkání, tedy 3 zápasy pro každý tým. Klášterečtí mladíci se v úvodním utkání turnaje představili proti Pirátům Chomutov a po velmi dobrém výkonu trochu smolně prohráli 5:7, když vedli 2:0 a 3:2, ale za stavu 5:5 nedokázali proměnit řadu šancí, což se naopak povedlo Pirátům.

Do druhého utkání proti Písku nastupovali domácí hráči odhodláni spravit si chuť z prvního zápasu, ale bohužel i přes velmi dobrý výkon opět nedokázali proměnit jasné šance, které si během celého utkání vytvářely. Na konečném výsledku utkání 0:3 měl největší podíl písecký brankář Aleš Tampier, podávající po celý turnaj vynikají výkony, za které si při závěrečném udělování individuálních ocenění oprávněně vysloužil cenu pro nejlepšího brankáře turnaje.

Sobotní program uzavíral zápas mezi domácími a karlovarskou energií. Karlovy Vary potvrdili svou kvalitu, neponechali nic náhodě a během první třetiny si vystříleli pohodový náskok, který si ve druhé třetině s přehledem pohlídali a po zásluze tak utkání ovládli v poměru 10:2. Nejvíce se na vítězství podílel nejlepší útočník turnaje - karlovarský Robin Sapoušek (ročník 2004!), který čtyři branky vstřelil a na další dvě přihrál. I přesto je potřeba klášterecké hokejisty pochválit za snahu a bojovnost, kterou předvedli především ve druhé třetině (1:2). První den tak skončil pro domácí s bilancí tří proher, se spoustou promarněných šancí a s odhodláním napravit si reputaci ve druhém turnajovém dni.

Nedělní program otevíralo západočeské derby Karlovy Vary – Sokolov, jehož vítěz určil zároveň vítěze celého turnaje. Ačkoliv byly Karlovy Vary po celý zápas aktivnějším celkem, z výhry se nakonec radoval Baník Sokolov, o což se zasloužil především autor hattricku a nejlepší střelec turnaje Robert Šlechta (ročník 2004!).

Klášterečtí se poté utkali s celkem HC Děčín a opět určovali ráz utkání. Bohužel se i nadále potýkali s nedůraznou koncovkou, a i proto zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém měl více štěstí soupeř ze severu Čech. Prohra 2:3 kluky mrzela o to víc, že neodrážela průběh zápasu a srazila Klášterec na průběžné poslední místo.

V posledním zápase na kluky čekal přetěžký soupeř, již jasný vítěz turnaje, HC Baník Sokolov. To, co ale předvedli klášterečtí mladíci, bylo ozdobou celého turnaje. Výborná hra celého družstva v čele se skvěle chytajícím Ondřeje Peškem a nejlepším obráncem turnaje Jiřím Barantálem (ročník 2004!) znamenala po závěrečné siréně stav 2:2. O vítězi utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Plné tribuny, skvělá atmosféra, to vše přispělo k nádhernému rozloučení domácích hráčů s turnajem, když v šesté sérii nájezdů Ondřej Pešek chytil penaltu Sokolova a Daniel Ševčík se při svém pokusu nemýlil. Radost z tohoto utkání dala zapomenout na předchozí nezdary a mladé klášterecké naděje si tak prožili své malé „Nagano“, když jako jediní dokázali porazit vítěze turnaje 3:2 po SN.

Slavnostního vyhlášení se chopil místostarosta Klášterce nad Ohří p. Vladimír Klíma, ocenil nejlepší hráče turnaje, ALL – STAR turnaje a následně předal jednotlivým týmům ocenění za celkové umístění v turnaji. Konečné 5. místo je pro HC Klášterec nad Ohří svým způsobem malým zklamáním, protože klášterečtí hokejisté výhrou nad Sokolovem dokázali, že hokej hrát umějí. Důležitější než výsledek jsou ovšem zážitky, které si mladí hokejisté z tohoto turnaje odnesli. A ty jsou podle jejich slov jenom ty nejlepší.

Individuální ocenění:

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ Aleš Tampier (IHC Písek)

NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK Robin Sapoušek (HC Energie Karlovy Vary)

NEJLEPŠÍ OBRÁNCE Jiří Barantál (HC Klášterec nad Ohří)

NEJLEPŠÍ STŘELEC Robert Šlechta (HC Baník Sokolov)

All – Star turnaje:

David Čermák (HC Děčín)

Filip Špička (HC Klášterec nad Ohří)

Dominik Rymon (HC Energie Karlovy Vary)

Jiří Ticháček (HC Baník Sokolov)

Lukáš Polanský (IHC Písek)

Tomáš Šilar (Piráti Chomutov)

Celkové umístění:

1. HC Baník Sokolov

2. HC Energie Karlovy Vary

3. Piráti Chomutov

4. IHC Písek

5. HC Klášterec nad Ohří

6. HC Děčín

Sestava HC Klášterec nad Ohří:

Václav Vlček, Ondřej Pešek, Marek Pešek, David Šišulák, Tomáš Svoboda, Jiří Barantál, Dieter Crott, Ondřej Jandík, Aleš Pidych, Vladimír Kroupar, Roman Zahradník, Dominik Roček (C), Filip Špička, Filip Döring, Daniel Ševčík, Jan Strnad, Matěj Jiránek, Mike Crott

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >