474 376 851 hcklasterec@email.cz

Úspěšní starší žáci ve výběru 3K


Nadějní klášterečtí hokejisté se na konci srpna zúčastnili mezinárodního hokejového turnaje HockeyCup 2012 v Brně. Martin Pipota, Jan Kanický, Richard Záruba a David Bittner byli součástí výběru 3K, který vystupoval na třídenním turnaji v kategorii BANTAM (2000) pod hlavičkou Piráti Chomutov. Tým tvořený vybranými hráči ročníku 2000 a 2001 sehrál od pátku do neděle 6 kvalitních utkání proti mezinárodním soupeřům a hráči Klášterce nad Ohří v nich byli rozhodně vidět.

Svými výkony v minulé sezóně si hráči ročníku 2000 vysloužili pozvánku do širšího výběru 3K, který během měsíce srpna absolvoval několik společných tréninků na ledě. Do konečné nominace se pro turnaj v Brně v termínu 30. 8. – 2. 9. 2012 probojovali výše zmínění klášterečtí hokejisté.

Turnajová klání začala v pátek boji ve třech základních skupinách. Piráti se postupně utkali s vídeňskými Tigers (6:3), Růžinovem (5:10) a dalším soupeřem ze Slovenska Prešovem (3:5). Jedno vítězství posunulo Piráty podle turnajového klíče do čtvrtfinále z nejlepšího třetího místa. V něm narazili na vítěze druhé skupiny Austrian SELECT. Ani bojovný výkon na tento výběr Rakouska nestačil a tak prohra 2:5 znamenala, že poslední hrací den se Piráti poperou o 5. – 8. místo. Infarktová odveta s Prešovem (7:6 po SN) hráče nabudila a ti si v posledním utkání o 5. místo s Klagenfurtem s chutí zastříleli (8:3). Nejvíce pak klášterecký Martin Pipota, který soupeři na cestu domů nadělil 4 branky!

Klášterečtí hokejisté se v utkáních pravidelně prosazovali a patřili mezi výrazné postavy výběru 3K. Dokazuje to první čtveřice týmového bodování. Nejproduktivnějším hráčem a současně nejlepším střelcem týmu se stal Martin Pipota. Druhým v bodování byl další klášterecký odchovanec Milan Brecko. Jan Kanický potvrdil pověst střelce a Richard Záruba kromě dobré defenzivní činnosti přispěl také v útočné fázi.

Konečné 5. místo z 12 ti zúčastněných družstev můžeme hodnotit pozitivně. Daleko více nás ale může těšit fakt, že klášterečtí odchovanci se dokázali prosadit i v mezinárodní konkurenci. Přejme si, aby v dobrých výkonech nadále pokračovali a dělali tak dobré jméno nejenom sobě, ale také hokeji v Klášterci nad Ohří.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >