474 376 851 hcklasterec@email.cz

V západní skupině místo Benešova Tábor

Nový výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje vyřešil všechny otázníky, které visely nad nadcházející druholigovou sezónou. Skupina Západ, kterou hraje Klášterec nad Ohří, přišla o jednoho účastníka. Benešov totiž přenechal licenci Moravským Budějovicím, které byly zařazeny do skupiny Střed. Na Západ se tak po několika letech vrací celek HC Tábor, který ještě před rokem působil o soutěž výš.

I když se do květnového termínu přihlásila všechna mužstva, která druhou ligu hrála v loňské sezoně, tak už na aktivu se šířily zvěsti, že některé celky jednají o prodeji licence. Nejvíce se hovořilo o Benešovu a Uherském Hradišti.

Středočeši předložili k 16. červnu doklad o převodu licence do Moravských Budějovic, tento dokument nemohl být uznán, protože doklad obsahoval formální chyby, ale oba týmy chyby již odstranily a licence již oficiálně patří Moravským Budějovicím. Uherské Hradiště k 16. červnu oznámilo, že do soutěže nenastoupí. Další změnou je nezařazení týmu Trutnova do druhé ligy z důvodu neuhrazeného startovného.

Druhou ligu si tedy zahraje 30 týmů, které jsou rozděleny do tří skupin po deseti. Z důvodu těchto změn se mění i složení skupin. Do skupiny Západ se přesunuje staronový nováček z Tábora. Moravské Budějovice premiérovou sezonu stráví ve skupině Střed.

Systém soutěže zůstává téměř stejný. Ve skupině Západ a Střed odehraje každý s každým čtyři zápasy (dva doma, dva venku). Na Východě se bude hrát trochu jinak. Po určitém úseku základní části se v tabulce sousedící týmy utkají doma a venku. To znamená první s druhým, třetí se čtvrtým atd. K tomu dojde dvakrát, zbývající dva zápasy odehrají proti sobě regionální rivalové, a to z důvodu divácké atraktivity.

Složení skupin druhé ligy pro sezonu 2012/2013

Západ: Bílina, Děčín, Jablonec nad Nisou, Klatovy, Klášterec nad Ohří, Kobra Praha, Milevsko, Řisuty, Sokolov, Tábor.

Střed: Břeclav, Hodonín, Chotěboř, Jindřichův Hradec, Kolín, Moravské Budějovice, Nymburk, Pelhřimov, Technika Brno, Žďár nad Sázavou.

Východ: Frýdek-Místek, Havířov, Karviná, Nový Jičín, Opava, Poruba, Prostějov, Přerov, Valašské Meziříčí, Vsetín.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >