474 376 851 hcklasterec@email.cz

Aktiv klubů 2. ligy: soutěž zůstane téměř beze změn

Na konci května se v Praze uskutečnil aktiv klubů druhé hokejové ligy. Ten na svém jednání rozhodl o tom, že soutěž bude v sezóně 2012/2013 vypadat stejně jako v uplynulém ročníku. HC Klášterec nad Ohří se tak představí ve skupině Západ, kterou by mělo hrát opět 10 týmů. Pokud se nic nezmění, bude se hrát tradičně čtyřkolově systémem každý s každým. Celkem tak bude k vidění 36 kol, nejlepších osm mančaftů postupuje do play-off. Soutěž by měla začít v sobotu 15. září, přesné termíny utkání budou známy do konce června.

Také v následující sezóně 2012/2013 bude mít II. hokejová liga třískupinový model. Čtvrtečního aktivu se zúčastnilo celkem 30 zástupců klubů ze všech koutů naší vlasti. Chyběli pouze zástupci z Valašského Meziříčí a Uherského Hradiště, tedy týmů východní skupiny.

Přihlášky na nadcházející ročník ovšem zaslalo všech 32 celků, tedy i Valašské Meziříčí a Uherské Hradiště. Všechny týmy musely nejpozději 15. června poslat závaznou přihlášku. Ta má zamezit tomu, co vloni postihlo východní skupinu, kdy Šternberk na poslední chvíli odstoupil ze soutěže.

Zrušeno bylo naopak pravidlo o nutnosti nasazování pěti hráčů mladších 22 let. Český svaz ledního hokeje navrhoval sehrání zápasů play-off pouze na dva vítězné zápasy, to však kluby zamítly a vyřazovací boje se opět odehrají na tři vítězné mače, což je pro hokejové fanoušky pozitivní zpráva.

Druholigového aktivu se zúčastnil také prezident Českého svazu ledního hokeje JUDr. Tomáš Král. Ten na zasedání mimo jiné pronesl, že se bude zasazovat o to, aby města kluby více podporovala z peněz od loterijních společností.

Předpokládané rozdělení týmů do skupin

Skupina Východ: HC RT TORAX Poruba 2011, HC AZ Havířov 2010, HC Nový Jičín, LHK Jestřábi Prostějov, HC Uherské Hradiště, HC Frýdek-Místek, HC Karviná, HC Slezan Opava, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC ZUBR Přerov, VHK Vsetín.

Skupina Střed: SHK Hodonín, VSK Technika Brno, HC Trutnov, NED Hockey Nymburk, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, TJ SC Kolín, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Lvi Břeclav, Spartak Pelhřimov, HC Lvi Chotěboř, HC Tábor.

Skupina Západ: HC Klášterec nad Ohří, HC Řisuty, HC Kobra Praha, HC Milevsko 2010, HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, SHC Klatovy, HC Benešov, HC Draci Bílina, HC Baník Sokolov.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >